Kinderfeestje wordt KINDERFEEST met Japie de Clown (momenteel niet beschikbaar)

Japie de Clown in de startblokken voor een gezellige kinderfeestJapie de Clown doet komische acts op muziek, zingt, danst en maakt beestjes van ballonnen zodat het feestje van je kind een FEEST wordt!

Japie is een grappige, ondeugende, gekke, maar lieve clown. Op je kinderfeestje komt hij binnen met een grote koffer. Wat zou daar toch in zitten? Als alle kinderen klaarzitten en de muziek begint wordt het grote geheim onthuld…

Japie de Clown leert de kinderen op een hele speciale manier tanden poetsen, vliegen vangen, fietsen en noten tellen. Ook houdt hij ervan om te goochelen, gekke liedjes te zingen en samen te dansen op zijn favoriete muziekjes.

clown maakt er een feest vanBij elk bezoek neemt Japie z’n eigen muziek mee en vermaakt hij het jonge publiek met een komische en spannende act. Hierbij zet hij de jarige in het zonnetje, verkleedt hij zich soms vliegensvlug, zingt hij bekende en minder bekende liedjes en maakt hij veel grappen met de attributen die uit zijn grote koffer tevoorschijn komen. Natuurlijk heeft hij regelmatig assistentie nodig van de kinderen en gaat er nogal eens iets fout. Tegen het einde van de voorstelling maakt deze clown voor alle kinderen beestjes van ballonnen zoals poezen, honden, olifanten, paarden, vissen, papegaaien, apen, dinosaurussen en krokobillen. Als er nog tijd is schminkt hij neusjes en wangetjes met vrolijke kleuren.

  • clown op kinderfeestjeLET OP: Japie is momenteel niet beschikbaar
  • Japie de Clown woont in Haarlem en wil best een stukje met de auto zoals naar Amsterdam, Almere, Utrecht of Den Haag, maar 80 kilometer vindt hij meestal wel genoeg. Of kom je hem met een limousine ophalen? ;-)
  • Bel of vul het contactformulier in voor meer informatie of
  • Kijk in het gastenboek voor de reacties of
  • Kijk onderaan deze pagina voor TIPS voor je kinderfeestje

Als je wilt boeken of meer informatie nodig hebt, bel dan met Japie op 06 45 73 65 15 of stuur hem een e-mail.

LET OP: Japie is op dit moment niet beschikbaar.

TIPS voor je Kinderfeestje met of zonder clown

Houd het simpel.

De eenvoudigste feestjes hebben vaak het meeste succes. Vooral jonge kinderen doen het liefst spelletjes die ze al kennen en houd er rekening mee dat kinderen ook graag vrij spelen.

Houd rekening met de jarige.

dansende en zingende clown op je kinderfeestjeBij al het geregel schiet het kind er soms bijna in. Meestal weten kinderen precies wat ze willen. Betrek ze daarom bij de voorbereiding. Zorg er ook tijdens het feestje voor dat de jarige het middelpunt is. Laat hem of haar bijvoorbeeld kiezen met een spel of hoe de groepjes worden verdeeld.

Bepaal je budget

Het is handig wanneer je van tevoren weet hoeveel geld je aan het feestje wilt of kunt uitgeven. Zo kun je de grootte en het soort feestje een beetje aanpassen.

Bereid je goed voor

Bedenk een paar weken van tevoren wat je gaat doen, wie je uitnodigt, wanneer je het gaat doen en wat je nodig hebt. Maak een tijdsplanning. Schat in hoeveel tijd elk onderdeel kost (binnenkomen, cadeautjes uitpakken, spelletjes doen, optreden clown, etc.) en zorg dat er ruimte is voor uitloop. Informeer op tijd of de genodigden kunnen komen en maak op tijd afspraken voor voorstellingen, entertainers, restaurants, etc. Bedenk ook hoe je omgaat met dwarse gasten.

Zorg voor plan B

Japie de Clown doet altijd een beetje gekPlan A kan in het water vallen door slecht weer of een afgelaste voorstelling. Zorg dus altijd voor een alternatief. Zorg voor veiligheid. Bedenk waar het feest plaatsvindt en haal breekbare dingen weg. Zorg voor voldoende ruimte en haal desnoods wat meubels weg. Denk ook aan je huisdieren. Sommige kinderen zijn bang voor dieren en voor het dier is zo’n kinderinvasie ook niet prettig. Houd bij het maken van drankjes en hapjes rekening met allergieën. Pas op met suiker! (zie: Het maakt ze dol over de werking van suiker op kinderen) Zorg voor een goed gevulde verbanddoos en houd telefoonnummers van hulpdiensten bij de hand. Bij een buitenfeest in de zomer is zonnebrand met een hoge beschermingsfactor onmisbaar. Ga je met de auto op pad, zorg dan voor voldoende auto’s. Natuurlijk passen er best vijf kinderen op de achterbank en twee in de kattenbak. Het is echter levensgevaarlijk en je riskeert een boete (ook bij kleine stukjes).

Regel hulp

Kinderfeestje met Japie de ClownEen kinderfeestje kun je nooit alleen begeleiden. Huilt er één of gebeurt er iets anders, dan heb je je handen vol en is (volwassen) hulp onmisbaar.

Wees flexibel

clown op kinderfeestjeEen spelletje kan veel korter of langer duren dan u had gedacht. Of ze willen het geplande spel helemaal niet spelen. Maak er geen probleem van, maar pas je planning aan. Zorg daarom altijd voor reservespelletjes en leg hiervoor ook spullen klaar.

Blijf opgewekt en ontspannen

Maak je niet te druk. Geniet van het plezier. Je bent goed voorbereid!